Diamond Blades | REL Inc.
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseSpanishSwedish

SURE-CutTM Diamond Blades

Den #1 hinder för en långvarig, snabbt skära betong diamantklinga är värme. Som blad heat diamanter falla ut; blad glasyrer och sedan varp. De genomsnittliga Bladen är tillverkade av stål. Aluminium leder värme från skärzonen fyra gånger snabbare än stål. Lägga keramiska till aluminium för att göra det till en komposit som är mycket styvare och avsevärt ökar livslängden på konventionella blad över ett brett område av aggregat. Metallmatriskompositer producera ett lätt material med skräddarsydda mekaniska och termiska egenskaper. Den utvecklade MMC diamantklinga komposition har en mycket hög värmeledningsförmåga som drar värme från skärzonen mycket snabbt, varigenom man undviker bladet överhettas frågor, såsom varpning. Keramiska partiklar och fibrer användes som förstärkningar i aluminium MMC bladen förutom diamantpartiklar inbäddade i skärsegmenten. Ingen omvälvande teknik för att skära betongen har tagits fram under de senaste 20 åren. Optimera arrangemanget av diamantpartiklar i skärsegmenten har varit den "nya" teknik för nuvarande diamantklinga skärprestanda. Dessa diamant arrangemang tekniker har publicerats för att öka livslängden på bladen av 10-30%.

REL SURE diamant blad

Vittnesmål om Proof of Concept:

Florida entreprenör: "Vi ser vanligtvis 2200 linjära fötter max på en Soff-Cut blad. Det finns många blad på marknaden som är utanför -shoot Soff-Cut blad, men jag har inte sett en hålla upp som ditt. " Han nådde 7,302 linjala fötter på den SURE-Cut ™ Diamond Blade.

Bladet göts i ett stycke, som utnyttjar en utvecklad Funktionell förstärkt Gradient (FRG) för att skräddarsy materialegenskaper i bladet. Segmenten är en permanent del av bladet som är trygg, säker, ljus, och skära snabbt.

stålblad
Stålblad har svetsat eller bundna segment
SURE-Cut diamantklinga av REL
SURE-Cut ™ Diamond Blade gjuts som ett stycke
REL gjuter och testar ett 14 "blad. Snart vara redo för fältförsök. Den längsta, raka klippningen vinner.
Testning Visst Cut Diamond Blades
Efter den framgångsrika tillverkningen av MMC Diamond Blade, började REL fälttester. Fältdata användes för att ytterligare optimera blad material och design. Testning behövdes för att förstå den exakta storleken av de prestandaförbättringar uppnås med denna teknik. återkopplingstestning användes för att genomföra material, process och utformning ändras för att optimera övergripande bladets prestanda och livslängd.

REL MMC diamantklinga visas i figuren efter över 3000 linjär tum-fot skurna under interna fälttester. Noterbara objekt i bilden inkluderar planhet av bladet, det jämnt slitage på bladnavet och viktigast jämnt exponerade och intakta diamantslipmedel. Efter 3000 linjär tum-fot över 80% av den ursprungliga diamantsegment kvar.

REL Inc.