Materialtestning och analys | REL Inc.
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseSpanishSwedish

Materialprovning och analys

State of the Art Test och analys

Som en avancerad materialutveckling företag, är det viktigt att ha toppmoderna verktyg för testning och analys. Två exempel är JEOM SEM och för dynamisk materialprovning, använder REL Split Hopkinson Pressure Bar (SHPB) utrustning, som är byggt i egen regi.

Ett typiskt projekt omfattar mekanisk provning, som en 3 punkt böj eller dragprovning som visas till höger.

En belagd produkt kunde sektioneras och utvärderas för att bestämma likformig och materialet innehållet utmed den belagda ytan, såsom visas nedan.

JEOL JSM-820 svepelektronmikroskop (SEM) är ett forsknings klass volfram källa svepelektronmikroskop som är kopplad till en digital bildsystem och en Beryllium fönster energiröntgenspektrometer (EDS). Det ger några praktiska och unika sätt att uppnå den önskade bilder med den optimerade kombinationen av upplösning, bildkvalitet och skärpedjup. Den 4Pi mikroanalys paket i samband med systemet kan lätt användas för att utföra ytmorfologin och kompositionsstudier på en rad olika organiska och oorganiska material. Bilder kan spelas in med digital bildsystem med efterföljande utgång till en hög upplösning fotoskrivare eller olika bildformat. Imaging former av JEOL JSM-820 inkluderar sekundära elektroner, tillbakaspridda elektroner och röntgenstrålar.

Under idealiska förhållanden, är mindre än 5nm upplösningen i sekundär elektronbildläget. Ytstrukturer av en mängd olika material inkluderar både morfologi och composition.In Förutom interna FoU, använder REL denna utrustning för att lösa kundernas problem. Nyligen var en kund som har problem med hållbarheten av lasermärkning. REL kunde replikera processen och miljöförhållanden, och gör exakt före och efter bedömningar med hjälp av dessa lab verktyg. REL studie ledde till en modifierad laserbearbetningsmetod som visat sig vara mer hållbara.

Ring REL idag för materialprovning och metallurgiska behov analys.

 
SEM-bilder av kompositstrukturer
SEM-bilder av kompositstrukturer
REL Inc.