High Temperature Isolerings | REL Inc.
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseSpanishSwedish

Högtemperaturisolering

High Temperature, Binder fritt Isolering

REL började forskning i avancerade material i 2001, och det banade väg för bolagets inblandning i 2006 NASA: s tillbaka till flygning med rymdfärjan Discovery. Utnyttja 30 år och maskinbearbetning anpassad utrustning tillsammans med djup kunskap om aluminium och keramiska material har gjort det möjligt REL att bryta sig in på nya marknader med utvecklingen och spridningen av kostnadseffektiv, lättmetallmatriskomposit (MMC) komponenter. Kärnteknologin grundades på en viktig utveckling för NASA. REL var ansvarig för att ge en extremt hög temperatur isoleringsmaterial som gjorde rymdfärder möjligt efter katastrofen Columbia. REL utvecklat "ultrahög" temperaturisolering del av patch kit som har mandat last på varje fordonsstart och på den internationella rymdstationen.
nasa REL
Diagram över isoleringsprestanda

Efter återkomsten till Flight

Denna NASA isolering framgång ledde till att integrera denna höga styrka, hög temperatur resistenta fiber användas i MMC komponenter och gjutning lättnader produkter. Denna nya isolerings produktlinje har 2 nyckelkomponenter: The Golden Blanket och TRABO Spray. TRABO är en isolering som är en spray-on tillämpning av den gyllene Blanket som skapar en isolerad beläggning på en gjutform. Detta gör det möjligt för låg temperatur beläggning och gjutning samtidigt samma dör och minska skrot och omsmältning av metallerna. Det ger en längre tid för att frysa-off eller kall shut vilket förbättrar del fill-out reducerande heta tårar och krympnings defekter, förbättra den gjutna ytutseende. Sprayen är mycket mångsidig som den är tillämpbar på högtrycksgjutning, pressgjutning, låg formgjutningstryck-permanent, och lutnings por-permanent formgjutning. Genom att köra färgämnen kylare, det ökar stelningshastigheten hos metallen som gjuts. Visas i diagrammet till vänster är en uppvärmning av stål kuber nedsänkta i smält aluminium. Den blå linjen på grafen stål upphettas utan spray, medan den röda linjen är belagd i TRABO Spray. Såsom visas, värmer den belagda stålet vid en mycket långsammare och kontrollerad takt än det obelagda provet. En ytterligare användning för spray är på stål eller keramiska skär vilket undviker pre-stelning.

TRABOTM Spray - Mold isolerande beläggning

TRABOTM Spray inspirerades av REL utveckling för NASA: s återgång till flyg ansträngning. REL nu distribuera TRABOTM Spraya i många nya och innovativa tillämpningar. Denna isolerande spray är extremt användbar vid gjutning av lättmetallegeringar. REL har använt TRABOTM i egen tillverkning under de senaste 3 åren och det finns nu att köpas av industrin.

Läs mer Kontakta Oss

REL s TRABO Spray
REL Inc.