Formbar Compressed Natural Gas Tank | REL Inc.
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseSpanishSwedish

Formbar Compressed Natural Gas Tank

Skapar stora möjligheter för amerikanska bilister

Naturgas ger en stor möjlighet för amerikanska bilister. Det är ren, det är låg kostnad, och det är rikligt. Tack vare fracking och horisontella borrteknik, är Amerika nu världsledande inom naturgasproduktion. Dessutom är det distribueras till 60 miljoner hem i Amerika.

? Så, varför är det inte används som fordonsbränsle i dag Naturgas används inte av två skäl: tankning och lagring. Det finns inte tankstationer betjänar naturgas, ofta levereras under högt tryck som i komprimerad naturgas (CNG). Medan infrastrukturen i CNG bensinstationer växer, förbrukar bränslebehållaren fortfarande för mycket utrymme. Naturgas fordon (NGV s), är ganska vanligt i hela världen med så många som 20 miljoner i bruk i dag. Paketeringen av den cylindriska lagringskärlet är inte vacker, inte heller är det praktiskt, som visas i bilden till höger.

Bekvämlighet är kung i Amerika, och många andra utvecklade länder. Amerikanerna kommer inte att köpa en bil med så många kompromisser, på bagageutrymme, räckvidd, eller platser att fylla. Tills dessa frågor är lösta, kommer CNG inte vara en vanlig bränsle för USA.

 
REL: s CNG tank under lastbil
REL s Formbart Tank Infographic
 

REL ansträngningar för att lösa problemet

REL är att ta itu med frågan om CNG tank förpackningar. Naturens form för högt tryck lagring är en sfär, eller mera praktiskt, en cylinder. Dock är den inneslutna volymen runt en cylinder slösas bort ser som den inte kan användas för lagring av gas. Den icke-cylindrisk tank kallas en "formbart" tank. De formbara tank lagrar högtrycks komprimerad naturgas på samma plats på ett fordon där bensin förvaras idag, men ändå har tillräckligt med gas för att möta den önskade driving range av fordonet.

Studier har visat en ökning från 20-35% mer CNG i samma paket kuvert. Vår komprimerad naturgas tank kommer att möta behoven för lagring och körsträcka!

Teknologin

REL är under en kostnads ​​andel kontrakt från Department of Energy Advanced Research Projects Agency (ARPA-e) initiativ för att lösa problemet med CNG lagring i en icke-cylindrisk tank. För att övervinna denna utmaning är REL lånar formen av en sjöborre från naturen. Denna form är mycket effektiv, en som är strukturellt och volymetriskt effektiva för lagring av gas under högt tryck. Formen definieras som en Schwarz P-yta. REL utformade tanken med hjälp av P-ytstruktur; sedan tillverkas den inre kärnan strukturen i denna form, och använder sina egna gjutningsteknik för att utveckla en hög integritet gjutning med en mycket komplex inre geometri.

En Foseco MDU-300 bärbar avgasaren har lagts till den utrustning som används vid tillverkning av tankarna. Denna enhet gör det möjligt att effektivt avlägsnande av vätgas i smältan. Tillsammans med vakuumtestet REL har nu fullt förtroende för kvaliteten på metallen före gjutningsprocessen.

 
REL s Schwarz P yta

Tank testmöjligheter

I Hydrostatisk Burst Test tillåter kammaren för inneslutning av tanken och kontroll spridning av all energi som förknippas med den hydrostatiska brast, liksom en skur med gastryck ska tanken misslyckas medan fylld med komprimerad gas.

Cykel testning är en nyckelfaktor för att bestämma livslängden för en tank. REL konstruerade och byggde en servostyrd cykel testare kan cykel tryck mellan omgivningens och 8000 psi. NGV-2 specifikationer kräver att tanken trycksättas från mindre än 360 psi till 4500 psi 33,750 gånger för en 15-års livslängd tank och 45,000 gånger för en 20-års livslängd tank. Hastigheten bör vara 10 cykler per minut.

 
brast tryckkammare
REL penetration test av CNG Tank
 
Under gasgenomtränglig Testing, NGV-2 kräver endast gas genomträngning tester på typ IV behållare, med det sagt det bestämdes att det skulle vara i bästa intresse för REL att säkerställa att ingen permeabilitet i tankarna innan du skickar till tester av tredje part. REL testcell utrustad med en Phill hemtankning apparaten, vilket ger REL möjlighet att utföra andra tester tillsammans med gas permeabilitet tester med naturgas. Med användningen av en ackumulatortank snabbt fylla processer kan utvärderas, kommer temperaturerna under fyllningen och kassering av behållaren registreras för att validera tidigare matematiska modeller.
Pressmeddelande:swnmtusite_logoSAEARPA-e Broschyr:1 layout
 

Program

REL rens CNG tillämpningar
 
Generellt gäller att ju sämre den körsträcka, desto bättre är payback för låg kostnad naturgas. Idag klass 8 lastbilar inklusive sopbilar, är bra kandidater för naturgas eftersom diesel är en ledande kostnad, och de kan ha strukturerade rutter och / eller komma hem varje natt. Flottor kommer att utveckla sin egen tankstation; kommer att utrusta fordon med naturgas; och kommer att se en avkastning på investeringar i så lite som två år.

Nästa ansökan för mindre fordon, flygplatsbussar, snöplogar och andra leveransfordon. Nästa är entreprenören pickups, en kraftig pickup som får 10-13 MPG och drivs regelbundet. Till dessa entreprenörer, är lastflaket utrymme premium utrymme, och att använda så mycket som 40% av den för bränsle är inte acceptabelt, och är en betydande hinder för mass godkännande av CNG marknaden.

REL ursprungliga målprogrammet är pick-up, för att ersätta cylindern i sängen, för att låta entreprenörer att använda lastutrymmet för last.

kommersialisering

REL har accepterat ARPA Challenge, och arbetar för att göra det verkligt. I denna process har REL utvecklat unika strukturer och processer, och har lämnat in fyra patent. Målet med ARPA-programmet är ett 9 bensin gallon motsvarande (BBE) tank som testas för fordonsapplikationer. Genom olika processförbättringar målet sprängningstryck 8100 psi uppnåddes. Ytterligare arbete pågår för att ytterligare optimera vikten, energitäthet och specifik energi av tanken. Test normer är utformade för cylindriska tankar, så REL arbetar med tanktestet samfundet att bestämma en parameter rättvist test som garanterar säkerheten och prestandan hos formbara tankkonstruktionen.

REL söker finansiella och kommersiella partners för att få resurser och investeringar för framtida produktutveckling, tillverkning skala upp, försäljning, marknadsföring och distribution. Om du är intresserad, vänligen kontakt REL i dag.

 
REL Inc.